Jesenné aktivity pre lektorov

Atkáryho kremnický krumpel

 

/8

SPRÁVNA MOŽNOSŤ

1 / 8

Martinovi Varhaňovskému asi .................... napadlo, žeby mohol založiť dobovú cukrárenskú výrobňu.

2 / 8

Cukráreň je turistickou atrakciou, pretože turisti sa tu môžu pozerať akoby cez .................... na výrobu zákuskov.

3 / 8

Interiér je replikou .................... dizajnu cukrárne samotného Alojza Atkáryho z roku 1915.

4 / 8

Cukrárky, ktoré vyrábajú zákusky, sú oblečené v .................... cukrárskom odeve.

5 / 8

Cukrárke .................... sa veľmi dobre pracuje v nezvyčajnom prostredí.

6 / 8

S .................... sa recept na Kremnický krumpel prenáša z generácie na generáciu.

7 / 8

Piškóta s krémami .................... do tenkej placky z orechovo-cukrového cesta.

8 / 8

Každý zákusok je ozdobený raznicou s .................... originálneho podpisu Alojza Atkáryho.

Vaše skóre je

Priemerné skóre je 68%

0%

/6

DEKLINÁCIA

(všetky pády)

1 / 6

V .................... (táto časť) môžu turisti stáť a pozerať sa na výrobu zákuskov.

2 / 6

Toto všetko spolu s .................... (dobová hudba), znejúcou v pozadí, zvýrazňuje autenticitu priestoru.

3 / 6

Chodia nás navštevovať aj .................... (zahraničný hosť, pl.).

4 / 6

Povedala by som, že sa viac sústredím na .................... (práca).

5 / 6

Do .................... (každá polovička) piškóty sa dá iný krém a zlepia sa dokopy.

6 / 6

.................... (Turista, pl.) odpovieme na všetky ich zvedavé otázky.

Vaše skóre je

Priemerné skóre je 56%

0%


 

Lenka Učíme(sa)slovenčinu Tento kvíz pre vás pripravila Lenka. Ak sa vám páčil, podporte ju kúpou virtuálnej kávy.
ko-fi logo Podporiť na Ko-fi

ZDIEĽAŤ
Scroll to Top

Prihlásenie

Ak sa vám moja práca páči, podporte ma kúpou virtuálnej kávy.
Motivuje ma to k vytváraniu ďalšieho kvalitného obsahu.