Online klub slovenčiny – prihláste sa na waiting list

Treska ako slovenský gastronomický fenomén

 

/9

PRAVDA alebo NEPRAVDA

1 / 9

Pre mnohých Slovákov je treska národným jedlom.

2 / 9

Treska sa v podniku Ryba Žilina vyrába už od roku 1924.

3 / 9

Slováci majú radi tresku pre jej vysoko kvalitné suroviny.

4 / 9

Dodávatelia rybacieho mäsa pochádzajú výlučne zo Severnej Ameriky.

5 / 9

Treska je špecifický rybací šalát, ktorý sa vyrába iba na Slovensku.

6 / 9

V podniku si sami vyrábajú majonézu, ktorú potom pridávajú do šalátu.

7 / 9

Súčasťou tresky je aj zelenina, a to zemiaky a cvikla.

8 / 9

Podľa prieskumu konzumuje tresku denne takmer 92 % Slovákov.

9 / 9

V podniku plánujú pokračovať vo výrobe tresky podľa tradičnej receptúry.

Your score is

The average score is 67%

0%

/8

PREPOZÍCIE

1 / 8

Produkt, ktorý držím ………. ruke, mnohí určite poznáte.           

2 / 8

Išli sme sa pozrieť ………. podniku, kde sa treska vyrába.       

3 / 8

Ryba Žilina je najväčší výrobca rybacích šalátov ………. Slovensku.   

4 / 8

Produkt, ………. ktorom sa budeme rozprávať, má v závode dlhoročnú tradíciu.

 

5 / 8

Dodávatelia rybacieho mäsa pochádzajú ………. rôznych krajín.   

 

6 / 8

Je tento produkt špecifický len ………. Slovensko?  

 

7 / 8

Plánujete pridať ………. treske aj iné druhy šalátov?

 

8 / 8

Snažíme sa prichádzať aj ………. novými výrobkami.      

 

Your score is

The average score is 70%

0%


 

Zdieľajte:

Mám vám napísať, keď pripravím nové cvičenie?

Napíšte mi svoju e-mailovú adresu a budete vedieť, čo je nové vo svete Učíme (sa) slovenčinu.

Návrat hore

Prihlásenie

Profil

Chcete si teraz vyskúšať online klub slovenčiny Jazykové fitko na mesiac ZADARMO?

Nepremeškajte túto jedinečnú šancu!

Chcete byť informovaní o novinkách a cvičeniach zadarmo?

Prihláste sa na odber newsletteru.